book roger roveel
Marc Ruyters
Roger Raveel en de nieuwe visie
Details : Voor dit fraaie boek over Roger Raveel heeft de auteur lange gesprekken gevoerd met de kunstenaar en met vrienden en bewonderaars als Roland Jooris, Hugo Claus en Jan Hoet. Het werk van Raveel vormt een ongeëvenaard hoogtepunt in de Belgische naoorlogse schilderkunst.

Het boek belicht de evolutie van de schilder, zijn drijfveren, zijn kijk op de dingen en zijn verhouding tot het woord. De gevatte teksten en de vele reproducties illustreren dat zijn werken niet alleen 'uitvloeien in de omgeving', zoals de schilder het zelf zegt, maar ook in de maatschappelijke realiteit.


31 x 24,5 cm
600 kleurenillustraties, Luc Van Muylem et al.
monografie, 2006 N + Fr
Uitgeverij Snoeck
€65,00
 book octave scheire
Octave Scheire
ROGER RAVEEL, Het grafische oeuvre
Details :Deze indrukwekkende catalogue raisonée bevat het volledige grafische oeuvre van Raveel, dat bestaat uit meer dan 300 prenten. Niet alleen is Raveel een uniek creatief talent, hij is ook een weergaloos technisch grafisch kunstenaar. Hij wilde zijn prenten zo ruim en zo breed mogelijk verspreid zien. En dit prachtige, complete boek is daar natuurlijk het meest ideale instrument voor. Een must voor iedere Raveelliefhebber.

Hardcover, 224 blz
30cm x 24cm
300 kleurenillustraties, Luc Van Muylem
catalogue raisonée, 2005 N
Uitgeverij Ludion
€49,50
 book Eugene Rouir / Filip Le Roy
Eugene Rouir / Filip Le Roy
Meesterprenten, zes eeuwen grafische kunst
Details : Voor de tentoonstellingen Meesterprenten (Amsterdam -Breda - Brussel) worden 150 topwerken van 90 kunstenaars geselecteerd uit het legaat van Eugène Rouir, Fonds Suzanne Lenoir. Luc Van Muylem verzorgt de fotografische reproducties en het omzetten tot drukklare bestanden voor het ganse project.

De Catalogus is driedelig :
• inleiding tot de grafische kunst
• introductie tot de wereld van de grafische kunst, 100 werken met commentaar
• volledige lijst van de tentoonstelling

softcover, 240 blz
21 x 21 cm - 112 kleurenillustraties, Luc Van Muylem
catalogus, 2003 N / Fr
€40